Google Docs Highlight Tool

Google Docs Highlight Tool


Creëer highlights en bewaar ze in een apart document.

Met behulp van deze tool kun je heel makkelijk stukjes tekst uitlichten door ze te selecteren en een kleur te geven. Je kunt verschillende kleuren gebruiken en deze ook aanpassen. Alles wat je geselecteerd hebt wordt opgeslagen in een apart document.

Je opent de Highlight Tool door te klikken op Add-ons, Highlicht Tool, Start

In de zijbalk komt een voorbeeld label te staan in een felle kleur groen. Door op Edit te klikken kun je de naam van het label en de kleur aanpassen. Klik op Create Highlighter om er nog een (of meer) toe te voegen. De standaard kleuren zijn nogal fel, maar dat kun je dus makkelijk aanpassen.

Use "Highlight Tool" for additional highlighting needs in Google Documents. Create and edit customized highlighters that automatically save. Use these highlighters to highlight selected text.  Export the highlighted text to a separate document by sequence or by color.

Als je klaar bent met het selecteren van de stukjes tekst kun je rechts onderaan kiezen hoe je de selectie wilt exporteren, Gesorteerd op kleur of op volgorde. Dat is dus afhankelijk van hoe je deze tool inzet. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om iets a te kijken, maar ook om een uittreksel of samenvatting te maken!

Voeg de add-on aan je menu via deze link.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s